Blog

december 12, 2019

Waarom is vitamine D zo belangrijk voor uw gezondheid?

Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines voor onze algehele gezondheid, maar veel mensen in de Verenigde Staten, evenals wereldwijd, krijgen niet genoeg van deze vitamine. En de enige manier om te weten of je genoeg van deze vitamine krijgt, is door een dure test te doen. En elke dag lijken nieuwe onderzoeken nieuwe redenen te tonen waarom deze vitamine zo belangrijk is voor onze gezondheid.

Hoewel vitamine D in je lichaamsvet kan worden opgeslagen totdat het nodig is, is het probleem dat het niet zo eenvoudig is om voldoende vitamine D in je lichaam te krijgen.

De belangrijkste taak van vitamine D is om de juiste hoeveelheid calcium en fosfor in je bloed te houden – dit zijn de 2 voedingsstoffen die samenwerken om je botten sterk te maken. Als u geen vitamine D in uw lichaam heeft, kan slechts een kleine hoeveelheid calcium uit uw dieet door uw lichaam worden opgenomen en wordt slechts iets meer dan de helft fosfor opgenomen. Zonder voldoende calcium en fosfor in je lichaam te absorberen, zouden je botten broos worden en gemakkelijk breken.

Tot voor kort geloofden experts dat de belangrijkste rol van vitamine D was om onze botten gezond te houden en te voorkomen dat ze uit elkaar gingen. Maar nieuw onderzoek heeft vele andere redenen aangetoond waarom deze vitamine zo belangrijk is voor onze gezondheid.

De redenen waarom vitamine D zo belangrijk is Het helpt om:

Voorkom botbreuken
Voorkom vallen bij ouderen en osteoporose
Verminder het risico op kanker, vooral darmkanker, prostaatkanker en borstkanker
Verminder het risico op diabetes, vooral bij jongeren en mensen die op grote hoogte wonen
Bescherm tegen hartaandoeningen, waaronder hoge bloeddruk en hartfalen
Verminder uw risico op multiple sclerose
Verbeter je humeur
Verbeter uw longfunctie.

Als u niet genoeg vitamine D krijgt

Je botten kunnen zwak worden en kunnen breken
Kinderen kunnen ‘rachitis’ krijgen, een ziekte die voorkomt dat hun botten goed groeien, hun groei vertraagt ​​en problemen met hun immuunsysteem veroorzaakt

Volwassenen kunnen “osteomalacie” ontwikkelen, een ziekte die de botten verzwakt en pijn doet, en ook breuken veroorzaakt
Oudere volwassenen kunnen osteoporose krijgen, wat geen pijn veroorzaakt, maar de botten dun maakt en gemakkelijk breekt

De beste manier om te weten of u voldoende vitamine D krijgt, is door een specifieke bloedtest te laten doen. Anders weet je misschien niet dat je niet genoeg vitamine D krijgt totdat je symptomen krijgt die verband houden met een vitamine D-tekort. De vitamine D-test is erg duur, dus het wordt niet routinematig gedaan.

Hoeveel vitamine D heb je nodig?

De hoeveelheden vitamine D die de Amerikaanse regering nu aanbeveelt voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn te klein. De meeste experts zeggen dat mensen elke dag veel meer van deze vitamine moeten innemen dan nu wordt aanbevolen. Ze geloven dat als je niet genoeg blootstelling krijgt aan zonlicht, alle kinderen en volwassenen elke dag ongeveer 800 tot 1000 eenheden (gemarkeerd als “800 IE”) vitamine D nodig hebben.

vitamine D
About Robert E. Diaz

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *